Cognitieve therapie – Wat is het?

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie erkent de verschillen tussen wat de persoon als persoon is en wat hij of zij moet worden. Therapeutische methoden werken met het vermogen van een persoon om controle te krijgen over zijn of haar probleem in de hand. Veel onderdelen van de therapie zijn gebaseerd op natuurwetten of -principes.

Verschillende therapeutische modellen werken voor verschillende mensen, hoewel ze allemaal vergelijkbare resultaten opleveren. Hier zijn voorbeelden van specifieke therapeutische technieken:

Attitudinale Therapie – een directe benadering van het aangedane zelf, met methoden die veel opener zijn dan de therapeutische benadering die in vormen van psychoanalyse wordt gebruikt. Er zijn veel voordelen van het gebruik van een attitudinale benadering van psychotherapie.

Body Harvest Therapy – de veranderde werking van het lichaam door middel van een zelfopgewekt zelfhypnotisme dat leidt tot veranderingen in het autonome zenuwstelsel waardoor het gedrag in een of meer lichaamsregio’s wordt beperkt.

Lichamelijke Disfuncties – in feite het beïnvloeden van het functioneren van het lichaam of het gedrag, die als schadelijk worden ervaren. Over het algemeen wordt aangenomen dat lichaamsgebreken worden veroorzaakt door een ernstig psychologisch of emotioneel probleem, zoals een psychologisch trauma, ziekte of verslaving.

Brain gym therapie – een methode van psychotherapie die gericht is op het versterken van de hersenen door middel van oefeningen. Het belangrijkste doel van deze benadering is het versnellen van het herstelproces en het aanmoedigen van de verdere ontwikkeling van iemands hersenpotentieel. Deze richt zich op het versterken van de hersenen door middel van senior management activiteiten.

Cognitieve gedragstherapie (Cognitive-behavior therapy) – meer bekend als “praattherapie”. Het gaat om één-op-één therapeutische sessies via telefoon of face-to-face interacties met de therapeut.

De belangrijkste principes van deze therapie zijn gebaseerd op de wetten en principes van de natuur. Sommige van deze principes stellen dat het gedrag van een persoon bepaald wordt door zijn onderbewuste overtuigingen of gedachten. Deze gedachtegang vertelt ons dat de meest effectieve therapie bestaat uit het helpen van een persoon om te leren deze overtuigingen of gedachten te veranderen. Door de focus van een persoon te veranderen naar een positiever aspect in zijn/haar onderbewustzijn, heeft de persoon de neiging om met succes zijn/haar gedragsprobleem te veranderen.

De therapeutische technieken die over de hele wereld worden gebruikt, passen menselijke methoden toe om de geestelijke gezondheid van een persoon te beïnvloeden. Zij bepalen ook de verregaande betrokkenheid van de patiënt samen met het vermogen om te communiceren tijdens communicatieve sessies.

Hypnotherapie – Is tot op heden de enige erkende therapie voor de behandeling van een verscheidenheid van aandoeningen, waaronder stress, chronische pijn en belangrijke ziekten.

NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren – is een uitdrukking die in detail een reeks korte oefeningen of technieken beschrijft die worden gebruikt om de geest te beïnvloeden.

huwelijksbegeleiding Caini Hoffman patches specificeert specifiekespan buttression’s die specifiek een patron gevolgd voor maximaal 30 dagen vereisen om sommige resultaten te bereiken. De Caini Hoffman flarden worden specifiek ontworpen om iemand gerust te stellen dat zij onophoudelijk de voorgenomen voordelen ontvangen. Terwijl dit een persoon in staat stelt om beter om te gaan tijdens een moeilijke tijd in hun leven.

Een veelgemaakte fout bij andere vormen van therapie is de perceptie dat de patiënt slechts één soort therapie nodig heeft om effectief te zijn. Hoewel het belangrijk is de aanpak van een therapeut voor het probleem van een patiënt te evalueren, is het belangrijk niet herhaaldelijk een bepaalde therapie te gebruiken of te geloven dat een therapeut de patiënt voordeel kan bieden door slechts één of enkele diensten in een vergelijkbare situatie te gebruiken.

Lees meer:

Sacraal therapie