De cliënt/coach relatie

Trauma training

 

 

 

Vroege cliënten van Trauma training

De relatie tussen cliënt en coach is vrij eenvoudig in alle opzichten die we kennen. Het respect, de openheid, het vertrouwen en het leveren van uitmuntendheid in de relatie is een basiselement van het coachingmodel en de hoeksteen ervan is de spiraalmethode van coaching. Deze spiraal kent 7 stappen. De eerste sleutel tot elk coachingproces is een gevoel van bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en onze resultaten. Dit begint met zelfgelijkwaardigheid en het ontwikkelen van het inzicht dat we uniek zijn. De volgende stap is bereid zijn de toezegging te doen dat de spiraal in de loop van de tijd zal worden toegepast om het doel van persoonlijke en professionele ontwikkeling te bereiken. Het bewustzijn over onze eigen uniciteit en de kracht van onze eigen eigenwaarde is de derde stap. Met onze eigen context van eigenwaarde zijn we in staat de coach te kiezen, onze omgeving te kiezen en de aard van onze relatie met en tot de mensen en dingen in ons leven. Ieder mens, ieder team, iedere organisatie heeft een coach nodig. De coach – gedegradeerd tot middelmatigheid of een Leider – verantwoordelijk gehouden voor de resultaten en het succes van het team of de organisatie. De volgende stap in de spiraal, wordt absoluut vertrouwen en geloof dat het coachingsproces succesvol zal zijn en dat de coach, evenzeer verantwoordelijk zal worden gehouden.

Met een partner in dit Zelf-iversum leert men het Goddelijke te vertrouwen, te vertrouwen op het ontdekkingsproces, te vertrouwen op het innerlijk weten, te vertrouwen op de wijsheid van kennis. Er is een aspect van mens-zijn dat spreekt over onze behoefte aan controle. We moeten controle hebben over onze interne omgeving om voor onze externe omgeving te kunnen zorgen. Zonder controle, zullen we ongeïnformeerd zijn, wat zal leiden tot verlies van kansen. Angst om te verliezen, verlies van richting, verlies van veiligheid is een doelgerichte menselijke behoefte. Een gevoel van veiligheid, van weten dat een innerlijk weten, een Goddelijk deel van onszelf kan verdragen om beslissingen te nemen, risico’s te nemen, het is de ideale norm in alle scenario’s kan alleen worden bereikt met effectieve coaching. Wanneer we uit onze comfortzone stappen, horen we in onze opwinding voortdurend boodschappen om door te zetten, te blijven groeien. Het zijn deze boodschappen wanneer we vechten tegen de ongemakkelijke gevoelens, bewust of onbewust die ons zullen helpen groeien. Het herkennen van de boodschappen en strategieën is zeer wenselijk wanneer we op zoek zijn naar hogere kennis. We hebben ook de neiging om onze dromen om zeep te helpen vanwege onze angst voor het onbekende. Een element van vertrouwen is nodig om de zegeningen van de geschenken die het leven brengt volledig te aanvaarden en te ontvangen.

De meeste Coaches zien of erkennen niet het potentieel dat ze hebben om groots te zijn. Hoe herken ik dan mijn eigen potentieel? Ik weet dat er dingen zijn die ik goed kan. Als ik in staat ben om succesvol te zijn in deze dingen, zal ik me succesvol voelen. Door actie te ondernemen, ook al is het maar kleine actie, groei ik ook, begin ik me meer en meer op mijn gemak te voelen. Als ik groei, begin ik iets aan een ander te geven. Ik voel dat ik beter in staat ben om de nieuwe actie te ondernemen. Dan begin ik werkelijk de zegeningen van de wereld te ervaren.

Ik tel de kosten…

Dus, ik wil als voorbeeld geven, als ik weet dat ik een geweldige Coach ben, maar ik erken ook dat ik niet gezegend genoeg was en dat er zoveel meer is dat ik moet doen. Mijn werk is om te groeien en om beloond te worden. Om voortdurend te groeien heb ik ontdekt dat ik mijn groei kon monitoren via mijn website. Toen ik begon met het bouwen van mijn site, had ik heel wat irritaties, het was traag. Toen ik ideeën in mijn hoofd begon te krijgen realiseerde ik me dat ik de ervaring van klanten met mijn diensten moest verbeteren en dat ik mijn service moest helpen verbeteren. ontmoetingen en mails ontwikkelen, nieuwsbrieven maken, prospects opvolgen, ik leerde een betere dienstverlener te zijn. Om iets te doen dat me uit mijn comfortzone zal halen en mijn inkomen zal helpen verhogen, begon ik te werken aan de opbouw van mijn blog.

Ik heb toen geleerd dat ik door het bouwen van mijn website kan leren om echt te verkopen wat ik te bieden heb door de moeite te doen en het werk te doen om mijn site op poten te krijgen. Om over mijn onderwerp te leren begon ik te lezen, te luisteren en naar conferenties over mijn onderwerp te gaan. Dit is het doel voor elke ondernemer en ook voor mij geldt: mijn blog is mijn platform. Ik moet een omgeving creëren waar ik met mensen over mijn onderwerp kan werken en weten dat het allemaal om mijn persoonlijke groei en ontwikkeling gaat. Op mijn blog en in de artikelen die ik schrijf om mijn lezers te inspireren moet ik mezelf herinneren aan andere mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mijn groei en het opbouwen van mijn bedrijf. Ik moet mijn eigenwaarde erkennen en leren hoe ik feedback, kritiek als complimenten kan accepteren. Ik moet de uitdagingen erkennen en vooral mijn mislukkingen. En om die zwakheden te overwinnen, heb ik besloten dat ik moet accepteren dat ik het enige ben wat ik kan doen is dit moment nemen en doorgaan naar het volgende in de tijd van mijn reis.

lees meer;