hoe behandel je angstaanvallen?

Er zijn verschillende soorten stress, maar de meest voorkomende soort wordt cumulatieve stress genoemd, omdat die zich in de loop van de tijd opstapelt. Volgens de American Psychological Association worden angstaanvallen ook als een soort stress beschouwd, omdat ze het gevolg zijn van ongecontroleerd denken en kunnen leiden tot evaluaties en reacties die de prestaties verminderen en/of die uw veiligheid in gevaar brengen. Wanneer je stressniveaus meer worden dan ze aankunnen, zul je merken dat je energie verliest en snel moe wordt, je uitgeput voelt, of slaapstoornissen ervaart.

De meeste mensen die last hebben van angstaanvallen zien ze eigenlijk als de bron van motivatie voor hun werk, school of activiteiten. Is het niet zo dat zowel je geest als je lichaam een grote rol spelen in hoe je je voelt? Als je voelt dat je lichaam reageert op de omgeving (stressoren) en je gedachten zorgen voor de reactie (angst), zul je uiteindelijk dingen doen waar je nooit aan gedacht hebt en die je aan niemand kunt uitleggen. U zult dingen doen om het niveau van comfort te handhaven dat u tijdens de aanvallen voelt. In sommige gevallen ervaren mensen zogenaamde paniekaanvallen als gevolg van specifieke soorten gedachten of gevoelens, terwijl er geen daadwerkelijke aanval plaatsvindt.

Een persoon weet nooit wanneer een paniekaanval zal toeslaan. Het kan op elk moment gebeuren, maar meestal gebeurt het na een periode van stress, wanneer het lichaam het niet verwacht. De stress leidt meestal tot ofwel te veel angst, ofwel te weinig. Te veel angst wordt meestal veroorzaakt door een situatie waarover de persoon zich zorgen maakt, en niet weet hoe hij zich effectief kan voorbereiden. Anderzijds wordt te weinig angst gewoonlijk veroorzaakt door vertrouwde omstandigheden of ervaringen, waarmee de persoon niet vertrouwd is en niet begrijpt hoe hij zou kunnen reageren in een situatie die potentieel gevaarlijk zou kunnen zijn.

Het uitvoeren van functies wordt routine en de persoon verliest het vermogen om vaardigheden en taken uit te voeren die hij heeft geleerd. Slaapstoornissen, lichamelijke ziekten en meer kunnen ook bijdragen aan angstaanvallen. Onderzoek toont aan dat 80% van de mensen die aan angststoornissen lijden, slaapstoornissen hebben. Er zijn bepaalde soorten voedsel die je beter laten slapen, en je geheugen tijdens en na de maaltijd een boost geven. Een verandering in uw dieet zal u helpen beter te slapen, en uw stemming te verbeteren terwijl u slaapt. Onderzoek wijst uit dat het eten van fruit, yoghurt, havermout en magnesiumrijke voeding helpt. Vermijd voedingsmiddelen die veel suikers en koolhydraten bevatten, zoals chips en maïs-chips.

Het verminderen of wegnemen van stress zal u helpen beter te slapen, uw energie en vitaliteit verhogen en het risico op angst, depressie en hartaandoeningen verminderen. Tot slot is het regelmatig lezen van medische tijdschriften een van de belangrijkste dingen die u voor uw gezondheid kunt doen. U kunt beter opgeleid raken en u bewust worden van hoe u uw symptomen effectief kunt behandelen, zodat ze kunnen worden weggenomen. Het is belangrijk te weten wat normaal is en wat niet, zodat u kunt bepalen wat de oorzaken van uw ziekten zijn.

Het gebruik van een slaapfaciliteit door een arts kan niet worden overruled. Het is erg belangrijk voor patiënten om een fatsoenlijke nachtrust te hebben. De behandeling van slaapapneu vereist dat iedereen de onderliggende cardiale en pulmonale basale parasympatische disfunctie behandelt, die rechtstreeks verband houdt met de stoornissen die door adrenaline worden veroorzaakt, en de stoornissen rond de hormonale onevenwichtigheden die door die stoornissen worden veroorzaakt. Iemand die werkt kan rusteloos zijn en af en toe last hebben van slaapapneu, wat meestal wordt toegeschreven aan de inname van cafeïne.