Huwelijk en Gezinstherapie

Gezinstherapie

Als paren naar hun therapeut gaan voor hulp, ontdek je iets over jezelf en over je partner. Hier zijn vier grote problemen die verbazingwekkend vaak voorkomen:

Hoe weet ik wanneer ik huwelijks- of gezinstherapie nodig heb?

Als u geen antwoord kunt geven op de vraag: “Wilt u trouwen?” – is dit misschien gewoon een speciaal geval. Omdat u er ook nog aan kunt toevoegen: “Maar dat heb ik hem al verteld!” wordt de vraag beantwoord. De deskundige zal snel aanvoelen dat dit weg is, want zij houdt er niet van haar cliënten te veroordelen en niet te verwachten dat ze toevallig gaan trouwen.

Hoe concreter de vraag, hoe beter. Soms zijn de meeste mensen of partners al dagen, weken of soms wel tien jaar dolgelukkig samen en weten ze heel goed dat ze binnenkort uit elkaar zullen zijn. Ze hebben een ernstig gevoel van deze vreselijke breuk en zullen zich waarschijnlijk meer minuten dan weken op deze episode concentreren.

Dit is de meest delicate fase en vergt werkelijk buitengewone aandacht en analyse.

Wat is trouwens het verschil tussen huwelijks- of gezinstherapie en relatietherapie?

Experts zouden deze technieken de goede of de verkeerde manier noemen. In relatietherapie wordt het koppel met de neus op de feiten gedrukt en kan het huwelijk werken, relatiebeheer. Het is de perfecte manier om van de disfunctie af te komen.

In relatietherapie confronteert het stel in kwestie het feit dat het leven in kwestie voorbij is en zoekt iets anders om mee verder te gaan en de relatie te verbeteren. Dit proces kan u niet helpen zonder dit proces zal het een mislukking zijn en tijdverspilling.

Hoe vind ik mijn partner terug? Is een kortere weg mogelijk?

In loopbaanbegeleiding zijn partners regelmatig vertrouwd met de vraag: “Wat wil ik uit het leven halen”. Vaak zegt een hoog percentage gelukkig te willen zijn. Er zijn bevredigende antwoorden op deze vraag die helpen bij het vinden van een huwelijkspartner. Maar dan weten ze niet waar ze heen moeten. Nou, dat zouden ze wel moeten.

Vaak ligt de belangrijkste communicatielijn in huis. Experts in relaties informeren hun partners dat ze de onweerstaanbare energie die ze creëren kunnen gebruiken om elkaar te vinden. Deze inspanningen werken of het leven van het paar is fysieke, mentale, emotionele en spirituele regio.

Zijn ruzies normaal in het huwelijk en in gezinstherapie?

Dit alles en meer – in de personen counseling van paren. De reden voor ruzies is gemakkelijk te vinden in de counseling. Het gebeurt omdat mensen uit twee verschillende richtingen komen in hun gevoelens: De een zeer ingenomen met de ander, zowel zij als hij hebben onwrikbare angsten. Maar vaak worden de ruzies niet aan iets verkeerds gegeven, maar aan hun eigen verleidelijke patronen. Hier is een eenvoudig paar stappen:

Gun jezelf de tijd, en onthoud dat jaren van echte relatietherapie je de techniek zal bijbrengen die nodig is om dilemma’s op te lossen. Praat met je partner over je meedenken. Met die tijd zul je zien dat deze paren veel dingen veranderen, en dat deze dingen in de manier van leven zitten. Ze worden anders.

Reageer op confrontaties. Als u een man of een vrouw bent, kunnen de cijfers anders zijn. In beide gevallen gaan de reactie en het gedrag gepaard met psychologische afweermechanismen die de normale werking van de relaties verstoren. Deze gedragingen komen in vele vormen voor: Neem na het opmerken van verwarringen even de tijd en denk na over de nieuwe indrukken die u in relaties opdoet.

Het probleem van iedereen is eigenlijk hetzelfde, want ze hebben allemaal een angst voor het onbekende van een verbintenis. Het vermijden van een hechte relatie betekent alles doen om het leven van een single leven te hebben zonder de verbintenis van een liefde.

Hoe vind ik liefde?

Dit zijn de meest simplistische vragen waarmee mensen in hun leven geconfronteerd worden. Er wordt een manier voorgesteld om ze te vinden. De aanpak is vergelijkbaar met die van relatietherapie. Het vergt tijd en geduld en veel vertrouwen. Sluit je aan bij een online groep die informatie biedt over relaties en psychotherapie.

Bij relatietherapie kunt u nagaan of er andere soorten met succes zijn uitgevoerd, want therapie is de belangrijkste relatietherapie die gericht is op het heden, het vestigen en bevestigen van de basis en het beginnen van een partnerschap.

Een geheime weg die je het resultaat geeft dat je zoekt en verlangt.

Deze weg zal je leiden naar geluk in relaties en voor jezelf, tegelijkertijd kun je de bevorderende atmosfeer voor de relatie worden en inzicht verwerven en laat vertrouwen en sterkere intimiteit opbouwen. Een weg die leidt naar het resultaat dat je wenst en die je wakker schudt en bekrachtigt om de veel betere mensen te zijn die je kunt worden. Deze weg zal echte relaties herdefiniëren.