Waar voel ik me goed bij?

 

Lifestyle coach Breda

Waar voel ik me echt goed bij? Coaching vereist toewijding en de bereidheid om risico’s te nemen en verantwoordelijkheden op zich te nemen van een hoog niveau om een ander te helpen vooruit te komen in zijn of haar zaken, persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Een goede lifestyle coach is iemand die neutraal is, die u vertelt wat uw huidige realiteit is en hoe u die kunt veranderen, maar u niet dwingt om actie te ondernemen. De coach is niet je therapeut of je vriend, je zakenpartner of je “weldoener”. De coach is een geïnformeerde en meelevende luisteraar, die u feedback kan geven en kan versterken wat u goed doet om u naar een hoger prestatieniveau te brengen. Dit alles dient het doel om u vooruit te helpen naar uw grotere potentieel.

Wat is een beroepscoach ? Een professionele coach is een professional die is opgeleid in coaching en die geaccrediteerd is door de International Coaching Federation. Een persoon kan zelf een opleiding volgen, of door te werken in een coach-opleidingsprogramma via een nationaal curriculum. Professionele coaching kan alleen worden gegeven door een opgeleide professional met wie u een verstandhouding heeft. Hoe groter het risico van verandering, hoe groter de beloning! Hoe sterker de relatie, hoe groter de kans op het opbouwen van huidige en toekomstige klantenbinding. Creative Raj is een geaccrediteerde, gecertificeerde en opgeleide (PhD) psycholoog sinds tien jaar. Natuurlijk kan ze iedereen coachen uit elk beroep. Toen ik voor het eerst met haar begon te werken was ze een psychologe van in de twintig. Ze was heel comfortabel aan het werk in haar vertrouwde omgeving (ook al wist ze dat het niet helemaal bevredigend was) en vond het fijn dat ze tijd kon doorbrengen met haar familie en vrienden. Tegelijkertijd was ze erg hongerig naar groei en wilde ze een sprong van persoonlijke verantwoordelijkheid maken. Ze maakte een keuze toen ze op een avond een boek las om psychologe te worden. Elk boek dat ze las bracht haar dichter bij haar ideale carrière. Ze was toegewijd aan haar gekozen carrière en ging bij elke gelegenheid vooruit, waarbij ze consequent actie ondernam om haar vaardigheden te ontwikkelen. Ze had veel van haar vrienden en familieleden door soortgelijke uitdagingen geholpen en de opgebouwde relatie maakte dat ze zich zeer op haar gemak voelde als psychologe.

Wat weerhoudt me van mijn potentieel? Wat zijn de beperkende overtuigingen? Er kan een onderliggende oorzaak zijn van een verergerend effect, een voortdurend tegen jezelf zeggen dat je het niet kunt! Deze innerlijke boodschappen kunnen subtiel en passief zijn, maar ze komen luid en duidelijk door. Het kan gewoon van een diepe plek in je komen en je beste inspanningen blijven saboteren. Je kunt het gevoel hebben dat je niet kunt slagen en dit, met zelfbeperkende overtuigingen, creëert een rimpeleffect dat zich verspreidt over het geheel of, misschien, een klein deel van jou.

Hoe kun je vreugde creëren in deze ervaring, zelfs als je vastzit? Om je grootste potentieel te bereiken, moeten we een deel van ons comfort en onze vreugde rond de huidige omstandigheden opgeven. Vind je het prima om te blijven leven in de innerlijke wereld van twijfel en angst? Ben je bereid om jezelf op een trainingsprogramma te zetten waar door er “geen vervanging” is, gedaan om meer overvloed en groei te creëren? Dit betekent naar buiten gaan en het leven ervaren, goed, slecht of onverschillig, wetende dat het eindresultaat precies zal zijn wat je wenst. Ik vind dat de beste manier om te kiezen wat te doen is, je te herinneren dat jij niet degene bent die kiest, dat doe jij alleen. Je hebt een goddelijke schepper, die je vele keuzes heeft gegeven om te maken, of in jou. Je hebt er veel, misschien wel meer. Het is belangrijk te weten dat je elke reactie op je innerlijke energie op de een of andere persoon net zo eenvoudig kunt maken als je elke fysieke actie kunt maken. De keuze om in een bepaalde richting te gaan is niet uw persoonlijke beslissing om iets te laten gebeuren en u zult nooit buitengesloten worden. Op dit moment worden al die keuzes je gegeven door het denken van je geest. Om anders te kiezen, om actie te geven aan je innerlijke wijsheid, om in overeenstemming te zijn met het verlangen van je ziel, hoef je het meestal niet lichamelijk te ervaren, maar moet je wel vertrouwen op, je openstellen voor en genieten van het innerlijke weten dat je gegeven wordt. Zodra je je er bewust van wordt, kun je een grotere expansie creëren, niet alleen voor jezelf maar ook voor iedereen met wie je in contact komt. Hoe meer je deze innerlijke droom kunt delen, hoe meer je in de nabijheid zult zijn van deze verruimde staat van zijn.

Wat voel je? Wanneer je je plan begint op te stellen, nadenkt over de volgende stap, zijn de eerste reacties die opkomen meestal wat ik noem “ik voel me op mijn gemak” gevoelens (angst, twijfel, bezorgdheid, boosheid). Deze gevoelens komen voort uit de gedachten van je geest. Neem een sfeer aan van de plaats waar je je wilt voelen. Je hoeft niet in de wereld te zijn van wat geen veiligheid biedt. Leg je toe op het hebben van een verlangen en het eisen van jezelf, van jezelf voor jezelf.

Lees meer:

Business coach Breda

Afvallen Breda