De waarheid over je gedachten

Life coach Breda

Niemand kan volledig bevestigen of iemands gedachte-vormen al dan niet geldig zijn. Maar de enige bevestiging is dat een persoon denkt. Het is het enige wetenschappelijke bewijs dat we in deze wereld hebben. De gedachte-vormen schijnen een soort controle over je leven te hebben. Dus, is dit een ja of nee situatie?

Wat denk je? Zou je de waarheid in je gedachten willen weten? De enige waarheid is dat je wordt waar je aan denkt. Je trekt een bepaald soort gedachten aan. Omdat er zoveel dingen om ons heen gebeuren, denk ik niet dat er ook maar één ding is dat je gedachten kunnen beheersen. Kunnen je gedachten zelfs jou controleren? Eigenlijk heeft niemand volledige controle over wat dan ook. We kunnen onszelf niet echt volledig onder controle houden, net zo min als een klein kind de uitkomst van een wedstrijd kan bepalen.

Wij proberen ze te beheersen in ons eigen voordeel. Wij weten dat bepaalde gedachten een afstotend effect hebben op anderen, dat sommige gedachten de persoon ertoe brengen zijn zelfbeheersing te verliezen en dwaas te handelen. Maar betekent dit dat zij vaak niet zonder angst positieve gedachten kunnen denken?

We weten allemaal dat gedachten gewoonlijk geen macht over ons hebben, op een bepaald moment. Dat komt omdat mensen een bewuste wil hebben ontwikkeld en op een bepaald moment beslissingen hebben genomen over verschillende patronen in hun leven of het bestaan van het individu. Maar, een gedachte is nog steeds een gedachte. Het kan ons niet meer kwaad doen dan we kunnen voelen dat het doet. Niemand kan ons ergens toe brengen. Als een bepaalde manier van denken je niet aanstaat, is het helemaal aan jou om je niet te laten sturen in het denken op een bepaalde manier.

Elke gedachte die we hebben is iets dat ons dichter bij iets anders zal brengen. Maar er is altijd een kloof tussen de meest positieve gedachte en de meest negatieve gedachte die we op elk moment kunnen hebben. In feite zijn gedachten het resultaat van onze gewoonten. Onze meest basale bewuste gewoonte is dat de geest altijd aan het denken is, zelfs als we het niet denken. Dit is echter een van de gedachten die nog steeds heel vaak voorkomt.

Een levenscoach is een persoon die je kan helpen je gedachten te begrijpen en je de instrumenten geeft die je nodig hebt om het leven te leiden dat je wilt.

Een van de belangrijkste hulpmiddelen die een levenscoach zijn cliënten aanreikte was emoties als hulpmiddel. Bewust worden van de emoties die we in ons leven ervaren is een belangrijke sleutel tot het creëren van het leven van onze dromen. Onthoud dat emoties niet allerlei problemen veroorzaken, ze kunnen er niet voor zorgen dat giftige stoffen ons lichaam binnendringen, of hoofdpijn, maagklachten of andere stress gerelateerde problemen veroorzaken. Ze zijn het directe resultaat van onze eigen gedachten. De emoties die we ervaren zijn de vrucht van onze eigen eerdere overtuigingen, reacties en ervaringen. Een dokter heeft autoriteit over vergif, zonder emoties. De geest creëert alleen emoties. Deze emoties scheppen niets. De geest denkt niets. Het zijn alle gedachten die we in onszelf toelaten, en dit is het enige waar we volledige controle over hebben.

De life coach komt naast u staan om u te helpen voor uzelf te beslissen welke van uw gedachten u ten goede komen en welke niet. De life coach helpt je om negatieve gedachten te corrigeren die ingaan tegen je eigen zelfbeeld, het doel van je leven en de verwachtingen die je van jezelf hebt. Ze kunnen je helpen je leven natuurlijk te houden en gewoonten van denken te creëren die je zullen helpen je grootste dromen te bereiken en het succes dat je voor ogen hebt. E-mail me nu voor een gratis 30-daagse E-Cursus.

Lees meer:

Coaching Breda

Verpleegkundige Breda