Wat is hormoonbalans

 

Hormoonbalans

Wat is hormoonbalans

ierlijke zorgen of emotionele gedachten of hormonen zijn stoffen die ons lichaam aanmaakt en die verschillende processen in ons lichaam regelen (zoals groei en voortplanting). Voorbeelden van hormonen zijn oestrogeen, progesteron, testosteron en cortisol.

Je kan “ilstzzled” zijn of “in a hurry” of “lookout in love”. Wanneer uw lichaam een hoger niveau van een of ander hormoon produceert (d.w.z. l eer dan uzelf) in de omgeving, dan bent u in een bepaalde toestand. Wanneer het lichaam lagere niveaus van hetzelfde hormoon produceert, dan ben je in een andere toestand. Dat is hoe hormonen werken.

Wat zijn de verschillende staten?

Wanneer u ongezond bent, is het waarschijnlijk dat u “hoge niveaus” van een niet-helpend hormoon ervaart. Een goed voorbeeld hiervan is progesteron. Progesteron is een hormoon dat ons lichaam aanmaakt en dat problemen helpt oplossen die zich kunnen voordoen bij de groei van ouramuscellen. Het verhogen van de progesteronspiegel helpt ons lichaam zich te ontwikkelen en ijverig te werken. Dit hormoon kan ons helpen, maar een teveel aan progesteron kan de werking van het lichaam belemmeren. Een ander voorbeeld is cortisol. Biologisch gezien helpt cortisol ons bij het “afbouwen” van de lichaamsprocessen in het kader van het dagelijkse werk en dan plotseling “afbouwen”. Het is een “isease” die tot ziekte leidt. Maar teveel cortisol zal die processen blokkeren en als gevolg daarvan worden onze veranderingen (en ons lichaam) belemmerd en mogelijk zelfs teruggedraaid.

Een ander voorbeeld van hormonen die als reactie kunnen worden ervaren of gevoeld, is wanneer we een emotie zoals woede ervaren; het hormoon kan dan te snel te veel worden. Dit kan leiden tot een moeilijke ervaring die hoe dan ook ongemakkelijk is en die op zijn beurt het lichaam op een negatieve manier kan beïnvloeden (d.w.z. het maakt ons verdrietig).

De sleutel is dat je je heel erg bewust bent wanneer je de “dankbare” toestand van het “gelukshormoon” (d.w.z. oxytocine) ervaart. Een van mijn cliënten gebruikte bijvoorbeeld de term “ch harder worden”. We onderzochten de oorzaak van deze ogenschijnlijk plotselinge verandering door de cliënt te vragen na te denken over wat haar stress bezorgde.

Tijdens het werk werd ontdekt dat haar overmatig gebruik van oxytocine een reactie was op haar emotionele toestand. Bij onderzoek ontdekte zij dat zij zich in een isoleerfase bevond en van plan was snel verder te gaan zodra zij een andere “beloning” of “crisis” zou ervaren die minder sociale interactie inhield. Ze had de gedachte dat: “Ik wil graag geven, maar om een onbekende reden doe ik dat niet.” Ze vroeg me toen om een aanbeveling over wat de beste benadering voor haar lichaam zou zijn om te gebruiken.

De andere hormonale toestanden zijn alle direct verbonden met de toestand van groei en voor sommige mensen kan het uitbreiden van hun ego een toestand van onbehagen in henzelf teweegbrengen. Voor die mensen zal de oorzaak liggen in een van de andere hormonen die zich in de bloedbaan bevinden of misschien in weefsel in de hersenen? Laat de reden waarom je je ziek voelt dus geen indicatie zijn van een andere onaangepastheid of van het niet nemen van een “logische gezondheidsmaatstaf” voor je welzijn.

Wat betekent dit allemaal?

Zoals een zeer wijs persoon ooit zei: “Verwachtingen kunnen een bedreiging zijn voor je gezondheid.

Het is belangrijk wanneer dit onderwerp in je gezicht zit – om gidsen te gebruiken die de controle over je gezondheid kunnen nemen en je lichaam in een toestand laten (als je in dat patroon blijft) waarin je hormonen de modi( Engeland’s Health and Safety Executive (etikettering is nodig als een indicator dat je een niet-helpende gemoedstoestand hebt ervaren).

De wetenschap en de geneeskunde hebben bewezen dat wanneer wij ons niet goed voelen of in een toestand van goede gezondheid verkeren, dit (zoals hier gebruikt) een validatie is van die fysiologische toestand als in het lichaam. Dit is de reden waarom, wanneer een diagnose van een derde partij vereist is, dit de gemakkelijke optie is. Het is niet iets dat een rode vlag zou doen wapperen binnen de “helpende professionals”, kan worden bevestigd en dus een oplossing nodig heeft, of een proces dat kan helpen bij het corrigeren van de “state of mind” en niet de fysiologische toestand van het lichaam? Hoe kunnen de hormonen die als “hogere niveaus” worden ervaren, door de cliënten als opwindend worden ervaren, bevredigend aanvoelen en aanvoelen alsof “het hen overkomt”? Ik weet het niet.

Dit zeggend als een opgeleide en gekwalificeerde hypnotherapeut in de praktijk, op ervaringsniveau en met 20 jaar hypnotherapie onder mijn riem, moet ik zeggen dat voor mijn cliënten, wanneer ik een “extra high” heb ervaren wat jij noemt een bevestiging is van mijn theorieën. Natuurlijk, het uiteindelijke resultaat is puur aan de cliënt en meestal aangewakkerd door hun petulositeit, verveling, Bevel eisen, behoeftige behoeften of onvervulde verwachtingen over wat er zal gebeuren bij het ontvangen van deze anti productieve hormonen.

Lees meer:

Zelfbewustzijn