Hoe voorkom je een val

Fysiotherapie Den Bosch

Op welke manieren kan een val voorkomen worden?

Een val kan worden versneld door een plotselinge klap op het hoofd, waardoor de hersenen scheuren en de dood tot gevolg hebben als de val niet adequaat wordt behandeld. Aangezien valpreventie begint voordat de verwondingen zich voordoen, zullen artsen diagnostische bloedonderzoeken en röntgenfoto’s uitvoeren om vast te stellen of een val dreigt voordat een verwonding zich voordoet.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik ga vallen?

Probeer hoog genoeg te reiken om uw voeten boven uw hoofd te houden, til uw gezichtslijn op tot ten minste 90 graden, vermijd vallen vanuit lastige hoeken, vermijd vallen in het donker, en houd visueel contact met de grond.

Wat moet ik doen als ik gevallen ben?

Als u voelt dat u gaat vallen, knijp dan de zachte bilspieren samen, knijp de spieren van uw binnendijen samen, druk op de achterkant van uw hiel, stop uw kin in uw borst, houd uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen, laat u niet van de grond “glijden”, laat uw hoofd of middenrif niet op de grond rusten.

Als u niet veilig op de grond kunt komen, probeer dan te voorkomen dat u op uw rug rolt. Als u niet in staat bent uzelf van een dergelijke actie te weerhouden, kijk dan of u de achterkant van uw voet tegen de grond kunt drukken. Als u dat kunt, draai dan het beweegbare deel van uw voet om zodat u zich gemakkelijk kunt afzetten, maar uw voet op de grond plaatsen kan ook helpen om vallen te voorkomen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen na een val?

Neem de hoogste dosis van de orale steroïden, als u een hoge bloeddruk heeft. Deze medicijnen worden antihypertensiva genoemd. Ontvang daarnaast minstens twee keer per week een zwembadbehandeling om bloedstolsels te voorkomen. Voer buikreanimatie uit om uw milt en longen intact te houden.

Hoe moet ik mijn gebroken botten verzorgen?

Hoewel een botbreuk voorzichtig moet worden behandeld, moet u uw botten schoon houden en ze omwikkelen met een verband of schone doek. Leg koude kompressen op de plaats van de breuk om de zwelling te verminderen. Door de bovenstaande voorzorgsmaatregelen te nemen, voorkomt u de kans op infectie. Het kan zijn dat u het bloeden na de operatie moeilijk onder controle kunt krijgen. Daarom is er een pijnstillend medicijn voorgeschreven dat u tijdens en na de operatie kunt gebruiken om u te ontspannen.

Wat zijn de risico’s van een val in het algemeen?

Bijna iedereen maakt elke dag wel een kleine val, met kleine verwondingen als botbreuken, verstuikingen en ziektes tot gevolg. U kunt uw risico op vallen verminderen door:

Blijf in een goed verlichte ruimte:Blijf niet in een afgesloten ruimte als er brand, een ongeval of brand is. Gebruik een telefoon. Gebruik niet de lichtbak in huis.

Plotselinge beweging: Als u op 20 meter afstand bent van een tegenligger die stilstaat, stop dan langzaam in de bocht voordat u de weg oprijdt.

het optillen van zware voorwerpen: het optillen van zware voorwerpen houdt een duidelijk opstaprisico in en u moet in staat zijn uw voeten weg te houden van een leunend of stilstaand voorwerp voordat u begint te bewegen.

stappen of vallen: voetverzorging is essentieel. U moet uw voeten altijd stevig op de grond zetten en altijd tegen een vast voorwerp om vallen te voorkomen.

Waar is valpreventie?

Waar u valpreventie kunt opvangen, vindt u een schat aan informatie die enkele van de volgende kan zijn:

Hoe kan ik een dokter vinden die mijn verwonding kan behandelen?

Als u een spoedkliniek kent, kunt u overwegen daarheen te gaan om u te helpen bepalen naar welk type arts of medische instelling u moet gaan. Zij kunnen uw verwonding misschien behandelen tegen een veel betaalbaardere prijs.

Profiteer van gratis medische gezondheidsonderzoeken

Krijg de gratis medische gezondheidsonderzoeken die u zou moeten hebben met pre-screening om te helpen bepalen of u een orthopedisch arts moet zien of niet.

Hoe voorkom ik een val uit een verschrikkelijke hoek?

Als u zo’n val maakt, moet u gebruik kunnen maken van verschillende producten, zoals een helm, die uw problemen verhelpen. Er is meestal een groot prijsverschil tussen een goede orthopedische arts en een die dat niet doet. Ook moet je gemakkelijk een orthopedisch arts naar je schildklier kunnen laten kijken. Soms zijn er dingen die achteraf gedaan kunnen worden om blessures als deze te voorkomen, dus dat moet je niet laten liggen.

Hoe kan ik valpreventieproducten voor het strand vinden?

U vindt ook verschillende valbeveiligingsproducten in sportzaken en op het internet. Vaak zul je niet vinden een goede alles bij elkaar, maar je moet op zijn minst een aantal die een aantal van de gebieden die je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen te dekken. Strand- en sportbeha’s zijn goed voor de bescherming van je schaamstreek, het baden met het verkeerde bikiniartikel, en nog veel meer.