Wat doen fysiotherapeuten?

Fysiotherapie Veldhoven

Een fysiotherapeut onderzoekt uw lichaam, uw casus, en zal een evaluatie en diagnose stellen. Dus, wanneer is fysiotherapie nodig? Dit in een vroeg stadium te weten is de sleutel tot een succesvolle fysiotherapiebehandeling. Maak, nog voordat u een professional raadpleegt over uw aandoening, een afspraak met een osteopatisch arts om over uw pijn te praten. Het is aan te bevelen om met palpatie het pijngebied te voelen. Een pilletje pakken zal ook niet werken.

Voorgestelde zelfzorgtips Voordat u een fysiotherapeut bezoekt, zijn hier enkele voorgestelde zelfzorgtips om hulp te krijgen voor uw blessure of pijn.

1. Gebruik elke dag plaatselijk ijs, ook op de pijnlijke plek. Zoek een ijspack en breng dit aan op het gebied tussen uw bovenbenen (scheenbeen) en kuitspieren, over het hele geblesseerde gebied. Laat het 15 minuten zitten en veeg het ijs dan af met een handdoek. Doe dit dagelijks gedurende enkele dagen, met een interval van 10-15 minuten. Denk eraan ‘s morgens als eerste ijs aan te brengen. Het ijs mag niet langer dan 20 minuten worden toegepast. Door de spieren met ijs te stimuleren worden ze sterker en scheuren ze minder snel, en worden ontstekingen verminderd.

2. Gebruik warmtetherapie als uw primaire vorm van behandeling. Warmte verhoogt de bloedtoevoer naar het letselgebied. Warmte ontspant en rekt ook de spieren. Na ongeveer 10 minuten opwarmen kunnen ijscompressies worden gebruikt om de pijn en zwelling te verminderen. Gebruik niet tegelijkertijd ijs- en warmtetherapie. Eerst moet ijs op de gekwetste zone worden aangebracht en daarna pas warmte.

3. Gebruik een warm kompres. Maak een schone handdoek nat, houd hem dicht tegen het verwonde gebied en breng 15-20 minuten lang warmte aan.

4. Maak van de airconditioning een prioriteit. Haal de patiënt zo veel mogelijk uit zijn omgeving. Methoden om met overmatige hitte om te gaan zijn onder meer de patiënt in de schaduw of de airconditioning brengen, de patiënt bedekken en hem voldoende laten slapen.

5. Luister naar de patiënt. Als de patiënt zegt dat hij moeite heeft met ademhalen, dat zijn keel verstopt is, of dat hij moeite heeft zijn lichaam te draaien, kan het zijn dat hij moeite heeft met ademhalen. Vraag de medewerking van de patiënt om een rustige omgeving te handhaven. Het doel is om zo veel mogelijk normaal geluid te handhaven. stilte is een manier om de patiënt te helpen met het lawaai om te gaan.

Onthoud dat het normaal is dat u van streek bent. Geloof het of niet, maar mensen met een terminale ziekte kunnen ook een goede instelling hebben. Als de patiënt overbezorgd lijkt te zijn, verzeker hem dan dat hij door iemand anders wordt verzorgd. Bied aan om de afspraak over een week of twee te plannen. Als de patiënt geen zin lijkt te hebben in de afspraak, zeg hem dan dat die verschoven zal worden. Nogmaals, dit is iets dat herhaald kan worden totdat de persoon weet waarom het gebeurt.

Een patiënt die ik ontmoette vertelde me dat hij niet graag met artsen communiceerde omdat ze altijd stiekem deden wanneer hij of zij aan het praten was. Hij zei dat hij liever met zijn familie praatte en dat het voor hen een betere manier was om te begrijpen wat hij voelde.