Hoe werkt acupunctuur?

 

Chinese Acupunctuur UtrechtWanneer er een onbalans is in het energienetwerk van het lichaam, zal het lichaam in ‘wanorde’ komen. Deze stoornissen manifesteren zich als ongemakken en zijn vaak gerelateerd aan de emotionele en mentale stoornissen van de persoon. Het communicatiesysteem van het lichaam wordt in dergelijke gevallen onderbroken. Al deze ‘ontregelde’ lichaamsenergiepatronen kunnen worden teruggevoerd op een eerdere traumatische gebeurtenis in iemands leven. Deze ervaring kan vaak een blokkade in de energiebaan veroorzaken, zodat de energiestroom wordt afgesneden voordat deze normaal kan worden hersteld.

Mensen die in het verleden ervaringen hebben gehad die als traumatisch kunnen worden beschouwd, zijn vatbaarder voor het ervaren van ongemakken in het lichaam, als gevolg van fysiek en emotioneel misbruik, zij kunnen acupunctuur gebruiken om de energiestroom in hun lichaam vrij te maken, zodat het wordt hersteld in zijn natuurlijke staat.

In de vorige paragraaf noemden we twee van de meest voorkomende ongemakken die optreden wanneer acupunctuur wordt toegepast op een persoon. Deze ongemakken worden over het algemeen in verband gebracht met het onvermogen van mensen om hun emoties goed zelf te reguleren en met hun aangeboren neiging om te huilen als er iets op hun emoties weegt.

Het is zeer belangrijk te leren hoe acupunctuur werkt, de theorie achter deze operatie en de verschillende soorten naalden die op de patiënt kunnen worden gebruikt. Zodra deze kennis is verworven, zal de persoon in staat zijn om de stroom van zijn eigen emoties te controleren. Zodra deze operatie goed is uitgevoerd, zal de persoon in staat zijn om naar het werk te gaan, en zijn leven onder controle te nemen zonder het minste spoor van angst, waardoor hij veel efficiënter en productiever wordt.

Er zijn ook een aantal films gemaakt die gebaseerd zijn op het leven van de acupunctuur theorie. De Gravity Falls ( Thinkingillary and Cautionary tales), The Hunger Games (Mockingjay Part 1), The Secret, Misery ( waarvan het scenario in de romanversie is verschenen), en zelfs The Fifth Secret (de filmversie van de roman van Seann Whelple).

Er zijn een aantal van ons ongewoon onder de bevolking die gebruik maken van acupunctuur voor diverse aandoeningen.

Hoe werkt acupunctuur?

De meeste mensen die niet vertrouwd zijn met het gebruik van acupunctuur zouden het moeilijk vinden de frequentie van het gebruik van naalden bij acupunctuurtherapie te begrijpen, maar om het eenvoudig te stellen: de acupunctuurpunten op het lichaam worden niet voortdurend gestimuleerd, maar hebben bij ons een vaste en zich herhalende werking. Dit proces van het stimuleren van een set acupunctuurpunten wordt “naalden” genoemd. Er zijn ongeveer 120 punten in ons lichaam, maar de acupunctuurpunten zijn op een specifieke manier gerangschikt langs elke meridiaan – elk puntATION is als een ring, met elk punt correspondeert met een specifiek acupunctuurpunt en coördineert het met lichaamsorganen gemakkelijker voor de energiestroom om er doorheen te gaan.

Soms worden de punten gelijktijdig gestimuleerd. Dit wordt “genu” genoemd, wat gelijktijdig betekent. Deze benadering wordt bij ons gebruikt om te komen tot wat wij noemen een perfecte gezondheid. Het verlicht niet alleen de symptomen, maar beïnvloedt ook het centrale station van het lichaam. Persoonlijk beschouw ik dit als een zeer doeltreffende methode voor het verwijderen van symptomen en het verbeteren van de gezondheid.

Consumenten worden vertrouwd en gidsen voor dergelijke acupuncturisten en hun cliënten. Vaak stellen cliënten vragen als: hoe lang duurt het om mijn fysieke toestand te bereiken, of om vitaliteit te bereiken of om te bekomen van intense activiteit? Acupuncturisten zorgen ervoor dat antwoorden als deze gemakkelijk te begrijpen en vertrouwd zijn. Zij beantwoorden deze vragen ook op een gedetailleerde manier.

Vervolgens zou ik willen bespreken wat acupuncturisten doen buiten het kader van welzijn: Acupuncturisten helpen patiënten mentaal en emotioneel welzijn te bereiken door verbeterd welzijn. We helpen mensen door moeilijkheden en uitdagingen heen te werken. We bereiken een positieve mindset, zodat we verder kunnen gaan dan zelfveroordeling en negatief denken over zelfdragingen.

Lees meer:

Acupunctuur Utrecht

Chinese Acupunctuur Utrecht

Moxa Therapie Utrecht