Uitgedroogde tussenwervelschijf

Knee, X-Ray, Medical, Anatomy, Skeleton, Bone

Als u last heeft van rugpijn, een uitpuilende schijf heeft (bijvoorbeeld met behulp van beeldvormende technieken) en u krijgt niet de antwoorden die u nodig heeft om uw rugklachten op te lossen, dan kunnen de tussenwervelschijven de oorzaak zijn van uw problemen.

Wat kan er mis gaan met uw schijven?

In ons lichaam zijn schijven samengesteld uit water. Water is een bestanddeel dat ons lichaam nodig heeft om al zijn functies optimaal uit te voeren. Een goede hydratatie van de tussenwervelschijven is essentieel om de tussenwervelschijven te beschermen tegen trauma en om ze flexibel te maken. Bij uitdroging worden de schijven droog en verliezen ze hun flexibiliteit. De meeste mensen zijn verrast om te horen dat de schijf slechts een deel van een heel lichaam is en dat uitdroging door het hele lichaam kan optreden als gevolg van uitgebreid zweten, oefeningen, in een sauna zijn of alcohol gebruiken. Bovendien, als je een ongezond voedingspatroon hebt, of jezelf te veel inspant, kan je water uit je schijven verliezen en zullen ze broos worden en instorten. Wanneer de schijf trilt en instort, kunt u last hebben van verschillende symptomen van lage rugpijn, waaronder lies- of rugpijn, pijn in de benen en hoofdpijn Uitgedroogde tussenwervelschijf.

Dus hoe weet u of u uitdroging van de schijf ervaart?

Welnu, de schijf lijkt een beetje op aps-array, en we hebben veel manieren om te zien of de schijf begint in te storten of al in een staat van instorting verkeert. Een manier om te vertellen is de kat asset. Als u voelt dat de huid begint af te pellen, is dat een zeker teken dat de schijf begint in te klappen. Velen zullen de huid vaak pellen om te controleren op huidresten, en dat is een goede manier om te weten dat de schijf begint in te klappen.

Als u last heeft van uitdroging van de schijf, begint de huid in uw rug te vervellen. Vaak zal het lijken alsof de schijf klaar is om te geven en je zult beginnen om druk op de schijf uit te oefenen. Hierdoor kan de schijf bezwijken en instorten. Om eerlijk te zijn, ik heb mensen gehad die een MRI moesten ondergaan en kregen te horen dat hun schijf "uit" was. In werkelijkheid was het niet uit. De schijf was gewoon zwak. Ja, het was "geknald" (zoals een kwal), maar dat was een fatale fout! De schijf is erg diep en de druk op de schijf zorgt ervoor dat deze instort.

Dus wat we overhouden na het instorten van onze schijf, is degeneratie. Degeneratieve schijfziekte is de belangrijkste oorzaak van rugpijn. Hoe dichter we onze tussenwervelschijven dagelijks bij de wervelkolom houden, hoe dichter we de pijn die we zullen voelen kunnen verminderen. Er zijn verschillende theorieën over hoe we de schijven naar de finish kunnen brengen, maar dat is aan ons. Het belangrijkste is dat we deze pijn niet tolereren, vooral de pijn in je onderrug, en we verwachten niet dat onze rug altijd plat zal zijn. We veranderen onze levensstijl om te proberen een gelukkig, pijnvrij leven te leiden.